Jó helyre jöttél -
ez itt az Álomfogyókúra program. Csatlakozz, ha tetszik :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Álomfogyókúra klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Jó helyre jöttél -
ez itt az Álomfogyókúra program. Csatlakozz, ha tetszik :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Álomfogyókúra klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Jó helyre jöttél -
ez itt az Álomfogyókúra program. Csatlakozz, ha tetszik :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Álomfogyókúra klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Jó helyre jöttél -
ez itt az Álomfogyókúra program. Csatlakozz, ha tetszik :)
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Álomfogyókúra klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Zsírégető gyümölcsök
Vannak gyümölcsök, melyek nem csak egészségesek, finomak, de még hasznosak is. Fogyókúránk során bűntudat nélkül fogyaszthatjuk ezek a gyümölcsöket, hiszen nem hogy nem hízlalnak, de egyenesen "leégetik" rólunk a felesleget!
A fogyókúra nem kellemes dolog. Mégis vannak olyan módszerek, melyekkel nem érezzük a kínzó éhséget, nem gyötör minket letörtség. Azt tudjuk, hogy a gyümölcsök sokat segítenek egy - egy diéta alkalmával, de azt vajon tudjuk, melyek a leghasznosabbak? Íme a tíz legjobb zsírégető gyümölcs listája!
Ananász
Az ananász a legrostosabb déli gyümölcs, ennek köszönhetően gyorsítja az anyagcserét, kitisztítja emésztőrendszerünket és a méreganyagokat szervezetünkből. Olyan értékes vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, mint például a C- vitamin, amelyerősíti immunrendszerünket. Magnézium tartalma serkenti anyagcserénket, a benne lévő kálium pedig szabályozza vízháztartásunkat. A folsav a gyomor egészséges működését biztosítja. Savassága helyreállítja szervezetünk sav- bázis egyensúlyát. Az ananászban lévő legértékesebb anyag a bromélia enzim, mely fontos szerepet játszik a zsírok és fehérjék lebontásában. Tíz deka ananászban mindössze csak harminc kalória van.
Papaya
Ez a trópusi zsírégető olyan enzimeket tartalmaz, melyek elősegítik a fehérjék és zsírok lebontását. Gazdag karotinoidokban és antioxidánsokban. Rengeteg C- vitamint tartalmaz, amely erősíti immunrendszerünket, és megelőzi a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulását. Ez a trópusi gyümölcs nagyon gazdag rostokban, így kiüríti szervezetünkből a méreganyagokat, papain nevű enzimje pedig jó hatással van emésztésünkre.
Cseresznye
Az egyik legszebb, legfinomabb és legkedveltebb nyári gyümölcsünk a cseresznye, és mindezek mellett még rendkívül egészséges is. Rengeteg nátriumot, foszfort, A-, B- és C- vitamint, valamint sok káliumot és kalciumot tartalmaz. Kiváló vértisztító és immunrendszer erősítő. A belekben reakcióba lép a zsírokkal, mely így nem engedik azokat bejutni a vérbe. Mindezek mellett egyensúlyban tartja vízháztartásunkat, könnyen emészthető, hormonrendszerünk egészséges működéséért is felelős, és felgyorsítja az anyagcserét.
Szilva
A szilvát már évszázadok óta használják emésztőszervi problémák megszüntetésére, hatásosan. Ez a magyar csemege fokozza a belek működését, nagy mennyiségű rostot és magnéziumot tartalmaz. Ezek megkötik a felesleges zsírokat, felgyorsítja az anyagcserét. Gazdag B és E-vitaminokban. Valódi antioxidáns- forrás, ezzel védi a sejteket a szív- és érrendszeri megbetegedések és a daganatos betegségek ellen. Szilvaszezonon kívül egyél minél több aszalt szilvát, hiszen ezt tartják a leghatásosabb rákellenes gyümölcsnek.
Ribizli
Egyik legértékesebb bogyós gyümölcsünk. Rendkívül gazdag C- vitaminban, mangánban és magnéziumban. Vízhajtó és gyulladásgátló hatású, emellett a sejtek anyagcseréjét is fokozza. Magja és gyümölcssava miatt fokozza a bélműködést, és kiváló méregtelenítő. Piros helyett inkább fogyassz fekete ribizlit, hiszen ez gazdagabb értékes anyagokban. Nagyon jó zsírégető.
Zsírégető gyümölcsök 2.
Az előző részben megismerkedhettünk a cseresznye, a ribizli, a szilva, stb. jótékony hatásaival. Most pedig lássuk a lista második felét.
Az előző részben már megtudhattuk, milyen jótékony hatásai vannak a ribizlinek, a cseresznyének, a szilvának, az ananásznak és a papayának. Ezek a gyümölcsök a leghatékonyabb zsírégetők. Nézzünk még a gyümölcsös kosár aljára!
Kivi
Ez a Kínából származó gyümölcs az egyik legnagyobb C- vitamin bomba. Ezzel védi szervezetünket és feltölt minket energiával. Magnézium és vitamintartalmával elősegíti anyagcserénket, és segíti a zsírbontó enzimek képződését. A benne lévő kálium vízhajtó hatású, proleolit- sav tartalma pedig csökkenti koleszterinszintünket. A kiviben található nyomelemek hatásosak a gyulladásos betegségek leküzdésében, a csontok és vesék megerősítésében. Nagy mennyiségű kivi fogyasztásakor megvédjük szervezetünket a szív- és érrendszeri megbetegedésektől. Hatásos antioxidáns, ami bőrünket is ragyogóvá varázsolja.
Dinnye
Ha még nem próbáltál dinnye- kúrát, az idén nyáron itt lesz az ideje! Egyrészt gyorsan megszabadulhatsz a fölös kilóktól, másrészt pedig frissnek érezheted magad. A dinnye 95%- a víz, így hamar eltelít, minimális kalóriabevitel mellett.
Rengeteg ásványi anyagot (kálium, kalcium, nikkel, flour, magnézium, vas) és zsírégető enzimet tartalmaz. Magas vitamintartalmú (B-, C- vitamin), ezek javítják a szervezet anyagcseréjét, erősítik az immunrendszert és regenerálják a szervezetet.
Citrom
Nagyon magas a C-vitamin tartalma, továbbá a flavonoidok megsokszorozzák a citrom zsírégető hatását, ezenkívül a zsírégetéshez szükséges thyroxin nevű hormont is termeli. Hatékony a fertőzésekkel és baktériumokkal szenben. Bioflavon tartalma miatt kiváló vértisztító, germániumtartalma pedig segít a rákos betegséges megelőzésében. Emellett megszünteti a gyomorégést, csökkenti a vér koleszterinszintjét, és vízhajtó hatású.
Narancs
Az egyik legnagyobb energiaforrás: tele van vitaminokkal (A- és B-vitamin), ásványi anyagokkal (kalcium, vas, tiamin, folsav), és antioxidánsokkal. Már egy darab narancs is fedezi a szervezet napi C-vitamin igényét. Rostjai felgyorsítják és megkönnyítik az emésztést, a benne lévő pektin pedig meggátolja a koleszterin és zsírok felszívódását. Fogyasztását követő három- négy órában csökken éhségérzetünk. Mindezek mellett méregteleníti szervezetünket, biztosítja folyadékháztartásunk egyensúlyát, és gyorsan megszünteti a puffadást is.
Sárgabarack
Magas B5-vitamin tartalmának köszönhetően serkenti a zsírok lebontását. Rostban gazdag, ezért serkenti bélműködésünket, felgyorsítja anyagcserénket, és jótékony hatása van vízháztartásunkra is. A karotin és a xantofil (melyek a sárga színért felelősek) védik a sejteket. Rengeteg C-vitamint, folsavat és niacint tartalmaz, magas vastartalma pedig oxigénnel látja el a sejteket, így fokozza a zsírégetést.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!